Pamukluk Barajının Ön Yüz Beton İmalatlarına Başlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersinili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Mersinili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Ülkemizdeki örtüaltı bitkisel üretimde söz sahibi olan Mersinli çiftçilerimizi rahatlatacak ve sağlayacağı memba kalitesindeki içme suyu ile Mersinlilerin içme suyu problemini çözecek olan Tarsus Pamukluk Barajı’ndaçalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları devam edenBarajıntamamlanması ile 184 bin 060 dekar arazi sulanacak, yılda 68 milyon kilovat saat enerjiüretilecek ve Mersin ilinin yıllık 127,54 hm3 içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.
Ön Yüz Beton İmalatlarına Başlandı
Pamukluk barajının en önemli aşamalarından birisi olan gövde dolgusunun geçtiğimiz aylarda tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız;“Barajda; ön yüz beton imalatlarına başlanılmış olupbugün itibariyle %88 fiziki gerçekleşme sağlanan Barajın 2021 yılı içerinde tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 293 milyonTL tarımsal katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.
Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Genel Müdür Yıldız;“Tarsus Pamukluk Barajının temelden 135 metre yüksekliğinde olduğunu ve 282 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirterek, barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır.” dedi.